Sabtu, 4 Ogos 2012

Sambungan Di Bawah

Malaikat yang diserahkan ke langit berkata  kepada para malaikat penjaga,"Berdirilah kamu semua dan pukulkanlah amal perbuatan ini ke muka pemiliknya dan semua anggotanya dan tutuplah hatinya,sungguh saya menghalangi sampainya kepada Tuhan saya setiap amal perbuatan yang tidak dikendaki untuk Tuhan selain daripada Allah( membuat sesuatu amal bukan kerana Allah)."Berlaku riak di kalangan ahli fiqh adalah kerana inginkan ketinggian supaya mereka menjadi sebutan.Di kalangan para ulamak pula untuk menjadi popular di kota dan di kalangan umum.Allah s.w.t. telah memerintahkan agar saya tidak membiarkan amalnya melewati saya akan sampai selain kepada saya."
Malaikat penjaga membawa amal orang-orang soleh dan kemudian dibawaoleh malaikat di langit sehingga terbuka semua aling-aling dan sampai kepada Allah s.w.t.
Mereka berhenti dihadapan Allah dan memberi persaksian terhadap amal orang tersebut yang betul-betul soleh dan ikhlas kerana Allah.


Kemudian Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud ," Kamu semua adalah para malaikat Hafazdah ( malaikat penjaga) pada amal-amal perbuatan hamba-Ku, sedang Aku-lah yang mengawasi dan mengetahui hatinya, bahawa sesungguhnya dia menghendaki amal ini bukan untuk-Ku, laknat para malaikat dan laknat segala sesuatu di langit."

Tiada ulasan:

PAMERAN RAWATAN ISLAM , BEKAM DAN REFLEKSOLOGI DI UITM DUNGUN , TERENGGANU

PAMERAN RAWATAN ISLAM , BEKAM DAN REFLEKSOLOGI DI UITM DUNGUN , TERENGGANU
BEKAM


Bekam AsasSesi Muzakarah

Sesi Muzakarah
Bersama Ketua Perawat Cawangan


Sesi Temuduga

Sesi Temuduga
Sesi Soal Pesakit


Peralatan

Peralatan

Masa Rehat

Masa Rehat