ASMA AL HUSNA

YA ALLAH
Khasiatnya :
 1. Barangsiapa berzikir dengan Nama ini pada setiap hari Jumaat sebelum sembahyang Jumaat dengan suci daripada hadas dan najis dan hadir hati(khusyuk) 100x,InsyaAllah dimudahkan baginya segala yang dituntut dan diperjuangkannya.
YA RAHMAN
Maha Pemurah
Khasiatnya :
 1. Barangsiapa yang mengulangi menyebut Nama ini 100x setiap sembahyang fardu akan memperolehi ingatan yang baik,kesedaran yang mendalam dan memiliki hati yang bersih.
YA RAHIM
Maha Penyayang
Khasiatnya :
 1. Barangsiapa yang berzikir dengan Nama ini tiap2 hari,100x,InsyaAllah dijadikan hatinya tipis dan kasih sayang akan makhluk.
 2. Barangsiapa yang mengulangi dengan menyebut Nama ini 100x selepas sembahyang Subuh akan mendapati setiap orang berbaik hati dengannya dan suka menolong bila dalam kesusahan.
YA MALIK
Maha Merajai/Pemerintah
Khasiatnya :
 1. Barangsiapa yang mengulangi dengan menyebut Nama ini,pada setiap masa akan dihormati dan menerima layanan yang wajar dari orang lain.
YA QUDUS
Maha Suci
Khasiatnya :
 1. Barangsiapa berzikir dengan Nama ini tiap2 hari ketika gelincir matahari 100x,InsyaAllah menjadi bersih hatinya dari rasa sombong,rakus,dengki,iri hati,dendam dan seumpamanya.
YA SALAM
Maha Penyelamat
Khasiatnya :
 1. Barangsiapa membaca pada musim penyakit melanda dengan bacaan "Salamun KauLanmin-Rabbir-Rahim" tiap-tiap hari sebanyak 28x,InsyaAllah selamat ia daripada penyakit itu.
YA MUKMIN
Maha Pengaman
Khasiatnya : 
 1. Apabila berzikir dengan dia oleh org yang iman, InsyaAllah bertambah-tambah imannya.
YA MUHAIMIN
Maha Pelindung / Penjaga
Khasiatnya :
 1. Barangsiapa berzikir dengan nama ini 100x kemudian daripada mandi dan sembahyang dua rakaat serta hadir hati berhadap bagi Allah,InsyaAllah dibersihkan zahirnya dan batinnya dan tetap nur didalam hatinya.

  PAMERAN RAWATAN ISLAM , BEKAM DAN REFLEKSOLOGI DI UITM DUNGUN , TERENGGANU

  PAMERAN RAWATAN ISLAM , BEKAM DAN REFLEKSOLOGI DI UITM DUNGUN , TERENGGANU
  BEKAM


  Bekam Asas  Sesi Muzakarah

  Sesi Muzakarah
  Bersama Ketua Perawat Cawangan


  Sesi Temuduga

  Sesi Temuduga
  Sesi Soal Pesakit


  Peralatan

  Peralatan

  Masa Rehat

  Masa Rehat